Apps installeren

Voordat u apps op het toestel kunt installeren, dient u een Google account te hebben toegevoegd. Mogelijk heeft u al een Google account toevoegd. Wanneer u de Google Play Store start krijgt u vanzelf een melding als er nog geen Google account met het toestel is gekoppeld.

Controleren of u al een Google account heeft toegevoegd

• Stap 1: Druk met uw wijsvinger op de app: ‘SimCoach’.
  • Stap 2: Druk daarna op de app: ‘Google Play Store’.
  • Stap 3: Controleer of onderstaande beschrijving overeenkomt met uw toestel:
    • Als u een donker scherm krijgt met: ‘Google account aanmaken’, druk dan op ‘Nieuw’. En volg verdere instructies op het scherm. Kijk voor meer kennisbank informatie op: Google account aanmaken
    • Als u een kleurrijk scherm krijgt met apps en categorieën, dan is er al een Google account gekoppeld met uw toestel.
App installeren
  • Stap 4: Zoek een app uit die u aanspreekt om te gaan installeren. Het is mogelijk om bovenaan het scherm een zoekopdracht te geven. Bijvoorbeeld: NS (Nederlandse Spoorwegen).
  • Stap 5: Druk op de betreffende app om meer informatie over de app te krijgen.
  • Stap 6: Druk op: ‘INSTALLEREN’.
  • Stap 7: Indien het scherm: ‘Accountconfiguratie voltooien’ verschijnt. Druk op: ‘Doorgaan’ en daarna op: ‘OVERSLAAN’.
  • Stap 8: Druk op ‘ACCEPTEREN’. De app wordt nu gedownload naar uw toestel.
  • Stap 9: Druk op de knop: ‘OPENEN’ om de app te starten of ga terug naar het startscherm. U kunt door middel van de knop: ‘Apps’ de app terugvinden in de applijst. Zie Kennisbank artikel: App zoeken voor meer informatie over het vinden van apps.